Επιλογή Σελίδας

Υγεια και πισινα

11.07.2018

Αρχική » BLOG » Υγεια και πισινα
Μπορώ να αρρωστήσω από τη χρήση πισίνας?
Η κολύμβηση βοηθά στην καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία. Εντούτοις νερό πισίνας με μόλυνση μπορεί να προκαλέσει εξάπλωση παθογόνων μικροβίων που είναι δυνατόν να προκαλέσουν ασθένειες, όπως δερματικές, αναπνευστικές και οφθαλμικές λοιμώξεις. Η διατήρηση του νερού στα επιθυμητά υγιεινά επίπεδα είναι προϋπόθεση απόλαυσης του νερού χωρίς προβλήματα υγείας.
Μπορώ να κολλήσω ψείρες από μια πισίνα ?
Οι ψείρες της κεφαλής είναι απίθανο να εξαπλωθούν μέσω της χρήσης πισίνας. Οι ψείρες της κεφαλής επιβιώνουν μέσα στα μαλλιά, δεν ξεφεύγουν από αυτά με τη βουτιά της κεφαλής κάτω από το νερό και δεν σκοτώνονται με τα επίπεδα του χλωρίου που έχουμε στο νερό της πισίνας. Μπορούν να εξαπλωθούν μέσω της κοινής χρήσης πετσετών ή άλλα αντικείμενα που έχουν  έρθει σε επαφή με τα μαλλιά μολυσμένου ατόμου. Εάν κάνετε θεραπεία με ειδικό σαμπουάν για την αντιμετώπιση τους, μην κολυμπήσετε για 1-2 ημέρες.
Νεκρά ζώα στη πισίνα αποτελούν κίνδυνο για τους κολυμβητές ?
Η πλειονότητα των νεκρών ζώων δεν αποτελούν κίνδυνο για τους κολυμβητές. Ελάχιστα μικρόβια τους μπορούν να μολύνουν τους ανθρώπους. Η παρουσία του χλωρίου στο νερό καλά συντηρημένης πισίνας, εξοντώνει τα περισσότερα μικρόβια των ζώων σε ελάχιστα λεπτά
Η χρήση του χλωρίου εξοντώνει όλα τα μικρόβια στο νερό της πισίνας?
Το χλώριο στο σωστό επίπεδο στο νερό της πισίνας εξοντώνει τα παθογόνα μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες αλλά χρειάζεται χρόνο για κάποια από αυτά. Για το λόγο αυτό οι κανόνες υγιεινής στο χώρο της πισίνας είναι απαραίτητοι για την προστασία των κολυμβητών για να μειώσουμε την είσοδο των μικροβίων στο νερό της πισίνας
Πως μπορούμε να μειώσουμε τους κινδύνους μόλυνσης των κολυμβητών?
  • Μην επιτρέποντας την κολύμβηση σε άτομα με διάρροια και σε παιδιά χωρίς ειδικές πάνες
  • Ενημερώνοντας να μην καταπίνουν νερό της πισίνας ή να το βάζουν στο στόμα τους
  • Να επιβάλουμε το ντους με σαπούνι και ζεστό νερό μετά τη χρήση της τουαλέτας
  • Επιβάλλεται την απολύμανση των ποδιών πριν την είσοδο στη πισίνα
Πως μπορώ να διακρίνω μια υγιή πισίνα ?
Είναι σίγουρο ότι δεν μπορείτε να διακρίνεται την ύπαρξη ή μη μικροβίων στο νερό της πισίνας. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε τις αισθήσεις σας για να ξεχωρίσετε μια υγιή πισίνα από μία δυνητικά επικίνδυνη.
Η εικόνα καθαρού, κρυστάλλινου νερού, απαλλαγμένου από φύκια, σε συνδυασμό με τη δυνατότητα απόλυτα οπτικού ελέγχου του εσωτερικού της ακόμη και στο βαθύτερο σημείο της αποτελεί μια καλή ένδειξη.
Η έντονη χημική οσμή χλωρίου, ο ερεθισμός του δέρματος, των οφθαλμών ή του αναπνευστικού συστήματος είναι ένδειξη κακής χημικής επεξεργασίας του νερού.

Η ύπαρξη ολισθηρών επιφανειών επίσης δεν είναι ενδείξεις υγιούς πισίνας.

Πρέπει να προσέχω κάτι στην τροφοδότηση της διατομικής γης στο φίλτρο μου ?
Οπωσδήποτε, όταν τροφοδοτείτε την διατομική γη στο σκίμμερ θα πρέπει να φοράτε μια μάσκα προστασίας, δεν θα θέλατε να οδηγήσετε διατομική γη στους πνεύμονες σας.
Αρχική » BLOG » Υγεια και πισινα

Μικρές πισίνες Τζακούζι

Ξεκινώντας να περιγράψουμε την κατηγορία αυτή των μικρών πισίνων, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε μερικές έννοιες που πιστεύουμε ότι οδηγούν σε λανθασμένα συμπεράσματα.

Ενώ η έννοια της πισίνας είναι ξεκάθαρη, δεν συμβαίνει το ίδιο και με την έννοια τζακούζι.

Αυτό που γνωρίζουμε ως τζακούζι περιγράφει τη δημιουργία ενός ρεύματος νερού που αναμειγνύεται με τον αέρα και επιδρά στο σώμα του ανθρώπου, εντός του νερού με τα γνωστά ευεργετικά αποτελέσματα. Το ίδιο όμως επιτυγχάνεται και με τη χρήση ειδικών στομίων που ονομάζονται στόμια υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η Ονομασία

Η επικράτηση της ονομασίας Τζακούζι για τη δημιουργία μασάζ νερού-αέρα, οφείλεται στην εφαρμογή των πρώτων συστημάτων από τους αδελφούς Jacuzzi και την καθιέρωση του εμπορικού ονόματος τους ως αντιπροσωπευτικό για το συγκεκριμένο σύστημα, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα σε άλλους τομείς.

Με την πάροδο των χρόνων και άλλοι παραγωγοί, κατασκεύασαν και διέθεσαν στην διεθνή αγορά παρόμοια στόμια παραγωγής ρεύματος νερού-αέρα, τα οποία καθιερώθηκαν με την ονομασία ¨Στόμια υδρομασάζ¨.

Σήμερα λοιπόν είτε μιλάμε για συστήματα στομίων Jacuzzi είτε για συστήματα στομίων υδρομασάζ είναι το ίδιο.

Ας επιστρέψουμε τώρα στις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή στις Μικρές πισίνες υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Η πορεία εξέλιξης

Τα πρώτα στόμια υδρομασάζ τοποθετήθηκαν σε απλές μπανιέρες και αυτό αποτέλεσε μεγάλη καινοτομία με άριστα ευεργετικά αποτελέσματα. Ωστόσο στην επιλογή αυτή, μετά από κάθε χρήση, η μπανιέρα θα έπρεπε να αδειάσει να καθαριστεί και να απολυμανθεί, ώστε να είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση.

Λησμονήσαμε βέβαια να αναφέρουμε ότι για να έχουμε άριστα αποτελέσματα από την χρήση παρόμοιων συστημάτων, η θερμοκρασία του νερού θα πρέπει να είναι μεταξύ 30-32 C0.

Στην πορεία των ετών, διαμορφώθηκαν και διατέθηκαν στην αγορά του συγκεκριμένου τομέα, συστήματα υδρομασάζ εγκατεστημένα σε μεγαλύτερες ΄μπανιέρες’ , τις οποίες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περισσότερα από ένα άτομα. Όμως το γεγονός ότι ο αναγκαίος όγκος του νερού ήταν σημαντικά μεγαλύτερος από αυτόν μιας απλής μπανιέρας, αλλά και τα εμπόδια στην εύκολη αντικατάσταση και θέρμανση του, οδήγησαν στην ανάγκη δημιουργίας των μικρών πισίνων υδρομασάζ.

Ονομάστηκαν έτσι γιατί λειτουργούν σαν πισίνες, δηλαδή διαθέτουν αυτόνομο σύστημα ανακυκλοφορίας νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης.

Η ονομασία Spa αποδόθηκε σε αυτά τα προϊόντα και η κατασκευή τους ξεκίνησε με τη χρήση οπλισμένου πολυεστέρα και βελτιώθηκε με τη χρήση ακρυλικών φύλλων που δεν παρουσίαζαν τα προβλήματα του πολυεστέρα.
Οι Spa όμως παράγονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι και σε συγκεκριμένες διαστάσεις και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση, δηλαδή του υδρομασάζ.

Ωστόσο οι απαιτήσεις της αγοράς και οι ανάγκες των καταναλωτών διαμόρφωσαν ειδικές απαιτήσεις όπως :

  • Την προσαρμογή των διαστάσεων των συγκεκριμένων spa στο χώρο που διέθεταν, με τις ιδιαίτερες συνθήκες του.
  • Την ύπαρξη πρόσθετου χώρου για την εκτέλεση και άλλων ευεργετικών κινήσεων στο υγρό στοιχείο, όπως και την διαμόρφωση και τοποθέτηση των στομίων υδρομασάζ, των καθιστικών κλπ σε θέσεις επιλογής, και όχι εξαρχής διαμορφωμένων, όπως στα τυποποιημένα μοντέλα.

Οι απαιτήσεις αυτές οδήγησαν στην δημιουργία αυτής της κατηγορίας που περιγράφουμε στο άρθρο μας, τις Μικρές πισίνες Jacuzzi ή υδρομασάζ.

 

Μικρές πισίνες Τζακούζι - Πισίνες Υδρομασάζ Hydrous

Στον συγκεκριμένο τομέα οι Μικρές πισίνες Hydrous που διαθέτουμε στην Ελληνική αγορά από δεκαετίας και πλέον, καλύπτουν απόλυτα τις προδιαγραφές που αναφέραμε.

Ειδικότερα οι Μικρές πισίνες Hydrous:

  • Κατασκευάζονται από ειδικά γαλβανισμένα πάνελ τα οποία προσαρμόζονται απόλυτα στις διαστάσεις του χώρου που διαθέτετε.
    Ο τρόπος αυτός διαμόρφωσης της δεξαμενής, επιτρέπει την μεταφορά των πάνελ σχεδόν παντού.
  • Ο χώρος στο εσωτερικό τους μπορεί να σχεδιαστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών (διαμόρφωση καθιστικών κλπ).
  • Η εσωτερική τους επιφάνεια διαμορφώνεται με την χρήση ειδικού πλαστικού μανδύα (liner), με δυνατότητα επιλογής του τύπου και του χρώματος του.
  • Είναι εφοδιασμένες με σύστημα κυκλοφορίας του νερού, φίλτρανσης, θέρμανσης και απολύμανσης. Εξασφαλίζει την διαρκή άριστη ποιότητα του νερού που απαιτείται, ακόμη και στις υψηλότερες θερμοκρασίες του.
  • Έχουν εγκατεστημένα στόμια υδρομασάζ, ο αριθμός των οποίων καθαρίζεται ανάλογα με τις ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε μικροπισίνας και των απαιτήσεων του ιδιοκτήτη.
    Η λειτουργία τους ρυθμίζεται ανάλογα με τις επιθυμίες σας και έχουν δυνατότητα επιλογών της ισχύος και της κατεύθυνσης του νερού.
  • Μπορούν να δεχθούν πρόσθετα στοιχεία μασάζ, όπως οι καταρράκτες αυχένα ή κανονάκια νερού
  • Συνοδεύονται από θερμομονωτικό κάλυμμα, ενώ τα τοιχώματα τους, δέχονται θερμομόνωση από ειδικά μονωτικά υλικά.
  • Προσφέρουν εύκολη φροντίδα, χειρισμό και οικονομική λειτουργία
  • Μπορούν να δεχθούν επένδυση του χείλους και των πλευρών τους, με διάφορα υλικά, ανάλογα με τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Οι συγκεκριμένες Μικρές πισίνες υδρομασάζ Hydrous μπορούν εύκολα να αναβαθμίσουν δωμάτια και σουίτες ξενοδοχείων με την εγκατάσταση τους στο χώρο τους ή σε προσκείμενο εξωτερικό χώρο.